Kunstmatige intelligentie en digitale didactiek in het basisonderwijs

De AI-cursus voor Pabo studenten is een aangepaste versie van de Nationale AI-cursus van Jim Stolze. In vijf lessen leren de toekomstige leerkrachten wat kunstmatige intelligentie is en waarom het belangrijk is. Studenten ervaren hoe de wereld er nu en in de toekomst uit ziet onder invloed van AI. In het eigen leven, de klaspraktijk en het onderwijsvak. Wat zijn de gevolgen voor inhoud, didactiek en technologie in je lessen? Maar ook voor de leerlingen: Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen voor de baan die zij later hebben? 

Gratis lespakket kunstmatige intelligentie

Schrijf je in om dit lespakket in januari te ontvangen.
Voor Pabo docenten.

Bij inschrijving ontvang je begin januari wekelijks de gratis Digi-doener lessen (als je je hier nog niet voor hebt ingeschreven).

De magie van technologie in de klas

Artificiële of kunstmatige intelligentie is een vernieuwende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Het zit verweven in alle aspecten van ons dagelijks leven, maar leidt nog regelmatig tot discussie. Wat is AI eigenlijk precies? En hoe ver willen we gaan met de ontwikkelingen? Wat is er allemaal mogelijk? En willen we dat? Schrijf je in en doe mee met de lancering van de Nationale AI cursus Junior. Je ontvangt na inschrijving uiterlijk één week van tevoren het lespakket. Gratis! De lesmodule is geschikt voor studenten van de Pabo. Zo wordt AI een technologie van en voor ons allemaal.

DOCENTENHANDLEIDING

  • Voor te bereiden in maximaal 15 minuten. 
  • Gekoppeld aan vakken. 
  • Gekoppeld aan de leerlijn digitale geletterdheid. 
  • Aanvullende verdiepende informatie. 

LESBRIEF VOOR DE STUDENTEN

  • Doen en ervaren. 
  • Verbinding met voorbeelden uit de eigen belevingswereld. 

SLIDES VOOR OP HET SCHERM

  • Kant en klaar. 
  • Met 1 klik op het scherm. 
  • Handige instructie per slide. 

Veelgestelde vragen

FutureNL is een stichting zonder winstoogmerk. Een groot deel van de financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven en fondsen wordt besteed aan het ontwikkelen van het lesmateriaal.

De lesmodule bestaat uit vijf lessen. Elke les bestaat uit een docentenhandleiding, lesbrief voor de leerlingen en digi-slides. De opzet en de duur van een les is vergelijkbaar met de Digi-doener lessen die wij wekelijks versturen (ook gratis!). Deze zijn via deze link te vinden.