Ga naar de inhoud

Leer samen met jouw leerlingen alles over kunstmatige intelligentie!​

Geschikt voor leerlingen van 10 t/m 14 jaar.

Complete lesmodule inclusief handleiding voor de leerkracht, diy-opdrachten en slides voor op het scherm.

Gekoppeld aan andere kernvakken, aan de leerlijn digitale geletterdheid en 21st century skills.

Maximaal 15 minuten voorbereidingstijd.

De basis

Klik op een les om deze te openen.

Generatieve AI

Klik op een les om deze te openen.

Over de Nationale AI Cursus Junior

Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) is een vernieuwende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Het zit verweven in alle aspecten van ons dagelijks leven, maar leidt nog regelmatig tot discussie. Wat is AI eigenlijk precies? En hoe ver willen we gaan met de ontwikkelingen? Wat is er allemaal mogelijk? En willen we dat? Zo wordt AI een technologie van en voor ons allemaal!

Het basis-lespakket is ontwikkeld in 2019 en gaat over de basisprincipes van artificial intelligence of kunstmatige intelligentie. Met de ontwikkelingen van AI in 2023 en de komst van de verschillende tools hebben wij ook een vervolg ontwikkeld waarin leerlingen kennis maken en oefenen met de verschillende AI tools.

Veelgestelde vragen

FutureNL is een stichting zonder winstoogmerk. Een groot deel van de financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven en fondsen wordt besteed aan het ontwikkelen van het lesmateriaal.

De lesmodule bestaat uit vijf lessen. Elke les bestaat uit een docentenhandleiding, lesbrief voor de leerlingen en digi-slides. De opzet en de duur van een les is vergelijkbaar met de Digi-doener lessen die wij wekelijks versturen (ook gratis!). Deze zijn via deze link te vinden.