Uitnodiging Curriculum.nu
Ontwikkelteam Digitale geletterdheid

SCHRIJF JE HIER IN VOOR EEN STRATEGISCHE WERKSESSIE

Werk mee aan het onderwijs van morgen
Kinderen zijn de werknemers van de toekomst. Welke digitale skills hebben zij nodig? Om die vraag te beantwoorden hebben we mensen uit de top van het bedrijfsleven nodig. Daarom nodigen we je uit om in een strategische werksessie mee te denken over het nieuwe curriculum voor het primair en voortgezet onderwijs.

Aanleiding
Op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) buigen dit jaar 125 leraren, 18 schoolleiders en ruim 80 scholen zich in ontwikkelteams over de vraag wat leerlingen in het primair – en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen.
Een van de onderdelen van het nieuwe curriculum is digitale geletterdheid. Om de bouwstenen hiervoor te bepalen is de expertise en ervaring vanuit de Nederlandse bedrijfstop onmisbaar.

Daarom hebben ICT media, Codepact, Curriculum.nu, Nederland ICT en Stichting FutureNL de krachten gebundeld om feedback te verzamelen voor het ontwikkelteam Digitale Geletterdheid.

Doe mee met een strategische werksessie

Het ontwikkelteam Digitale Geletterdheid komt tot februari 2019 vier keer bij elkaar om aan het nieuwe curriculum te werken. Jij kunt ons tussentijds feedback geven op concrete tussenproducten, vraagstukken en ideeën door mee te doen met een van onze strategische werksessies. Inhoudelijk, interactief en inspirerend!

Strategische werksessie #1 | BEKIJK HIER HET VISUELE VERSLAG MET KERNPUNTEN
Dinsdag 17 april 14:00 – 16:00 uur | KPN B.V.
Teleportboulevard 121, 1043 EJ Amsterdam
Speciale gast: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden

Strategische werksessie #2
Dinsdag 19 juni 14:00 – 16:00 uur | B. Building Amsterdam
Johan Huizingalaan 763A Amsterdam

Strategische werksessie #3
Dinsdag 6 november 12.30 – 16.00 uur (inclusief lunch) | VodafoneZiggo Central Office, Boven Vredenburgpassage 128, Utrecht

Het programma
De middag wordt voorgezeten door Jim Stolze. Hij is tech entrepreneur, directeur van het bedrijf Aigency, columnist van het FD en degene die TEDx naar Nederland haalde. Als onderwijsexpert sluit Remco Pijpers aan. Overige sprekers zijn Lotte de Bruijn (directeur Nederland ICT) en Marieke Dekker (directeur External Affairs VodafoneZiggo).

12.30 Netwerklunch en bezoek aan het VodafoneZiggo Experience Center
13.30 Start feedbacksessie: ophalen input op consultatievragen
14.30 Korte pauze
14.40 Start dialoog over samenwerking onderwijs & bedrijfsleven
16.00 Samenvatting, afsluiting en vóór de spits weer onderweg

SCHRIJF JE HIER IN VOOR EEN STRATEGISCHE WERKSESSIE

Jouw feedback helpt ons om de kerndoelen en eindtermen voor het Nederlandse onderwijs te actualiseren. Het doel: in 2021 starten met een vernieuwd curriculum waarbij digitale geletterdheid structureel wordt aangeboden in de klas. Zodat kinderen kunnen leren, leven én werken in de digitale wereld waarin ze opgroeien.

Kun je niet aanwezig zijn?
Je kunt ook online feedback geven middels een online survey die je per email ontvangt. De resultaten gebruiken we als uitgangspunt bij de werksessies.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij een van de strategische werksessies!

Curriculum.nu.
Ontwikkelteam Digitale Geletterdheid
www.curriculum.nu.