Ga naar de inhoud

Make Tech Yours Digi-doeners

Vandaag lanceren wij de eerste les van de MAKE TECH YOURS Digi-doeners: Een speciale reeks lessen voor jonge ontdekkers in de wereld van tech!

In de eerste les gaan leerlingen aan de slag met augmented reality (AR) en virtual reality (VR). Hoe kunnen we deze technieken toepassen in de gezondheidszorg? Ze leren de kneepjes van het tech vak en maken kennis met Philips Benelux professionals.

Ga direct aan de slag op: www.maketechyours.nl/digi-doeners

Gedurende het schooljaar bezoeken leerlingen van verschillende scholen vooraanstaande tech bedrijven. Samen met medewerkers van de bedrijven verdiepen zij zich in technische innovaties en ontdekken ze hoe leuk en belangrijk technologie is. Op basis van deze co-creaties ontwikkelt FutureNL samen met UpgradeNL tien speciale Make Tech Yours Digi-doeners.

De Make Tech Yours Digi-doeners zijn er voor leerlingen van groep 7 en 8 van het primair onderwijs (PO) en klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs (VO). De lessen zijn kosteloos, kant-en-klaar en bevatten een handleiding voor de docent, een lesbrief en slides voor op het Digibord. Leerlingen leren de kneepjes van het tech vak, maken kennis met echte professionals en er wordt aandacht besteed aan de ethische kant van technologie. Daarnaast zijn er DIY-opdrachten beschikbaar waarmee leerlingen, eventueel samen met hun ouders, thuis aan de slag kunnen.