Ga naar de inhoud

De Grootste Online Escaperoom in het Onderwijs

Tijdens de Dutch Technology week (31 mei t/m 5 juni) gaan we met 100.000 leerlingen ontsnappen uit de grootste escaperoom van Nederland. Het wordt een spannende game waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en tegelijkertijd kunnen ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering. Dit doen we op zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Inschrijven doe je via www.DeGrootsteEscaperoom.nl.

Tijdens de escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki heeft een missie: zij wil als eerste een klimaat neutrale reis om de wereld maken. Dit gaat haar alleen lukken met de inzet van technologie. Helpt jouw klas Nikki om haar missie te volbrengen?   

Ben je leerkracht van een groep 6, 7 of 8 op een basisschool? Ben je docent van een klas 1 of 2 in het voortgezet onderwijs? Meld je dan nu aan voor de grootste escaperoom van Nederland

Deelnemers ontvangen in mei kosteloos een digitaal lespakket met handleiding. De les sluit aan bij de leerlijn digitale geletterdheid en de wetenschap en techniekleerdoelen. De voorbereidingstijd is maximaal 20 minuten, voorkennis van technologie is niet nodig!

Wil je nu alvast aan de slag met digitale vaardigheden? Kijk dan op de doorlopende leerlijn digitale vaardigheden van FutureNL.

De grootste escaperoom van Nederland
Digitale en technische skills zullen in de toekomst steeds belangrijker worden. Het is daarom ook  van belang dat er in het onderwijs meer aandacht is voor de kansen en mogelijkheden van technologie. Make Tech Yours, Jet-Net & TechNet en FutureNL bundelen hun krachten en namen het initiatief voor deze actie.