Ga naar de inhoud

Lancering van de Nationale AI-cursus Junior met Koningin Máxima

[ux_image id=”7130″]

[gap height=”30px”]

Leerlingen op basisschool de Rank in Toldijk kregen vandaag van Koningin Máxima te horen hoe belangrijk het is om te leren over kunstmatige intelligentie. ‘Kunstmatige intelligentie gaat ons leven en wat we voor werk willen doen veranderen. Het is dus belangrijk dat jullie weten wat kunstmatige intelligentie is en hoe je dit beter kunt gebruiken. Met name om je talenten beter te kunnen ontplooien,’ aldus Koningin Máxima.

Daarnaast maken meer dan 27.000 leerlingen deze week kennis met kunstmatige intelligentie tijdens de eerste les van de Nationale AI-cursus Junior. Meer dan 500 basisscholen in Nederland zien de meerwaarde in van het bijbrengen van kennis over dit onderwerp.

AI of kunstmatige intelligentie is de meest ingrijpende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs beweerd dat dit meer veranderingen gaat brengen dan het internet. Het is dus belangrijk dat leerlingen zich nu al bewust worden van deze nieuwe technologie. Van de creatieve oplossingen die hierdoor mogelijk zijn, maar van ook de ethische kwesties die hierbij komen kijken.

Daarom hebben de Nationale AI-cursus, Stichting FutureNL en UpgradeNL een gratis lespakket ontwikkeld om de beginselen van kunstmatige intelligentie bij te brengen. Door interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld ervaren leerlingen wat de mogelijkheden hiervan zijn. Iedereen kan meer leren over kunstmatige intelligentie! Ga naar futurenl.link/aicursusjunior voor meer informatie over het lespakket.