Ga naar de inhoud

Lancering lesmateriaal Find it!

Educator Rijksmuseum Sander Daams en OBA Kinderdirecteur Darryl Amankwah maken filmpjes voor lesmateriaal Find It!


Vrijdag 15 februari is de feestelijke launch van Find It!

En het wordt een koninlijk feestje in de Koninlijke Bibliotheek met H.K.H. Prinses Laurentien! En YouTuber Kalvijn, ook niet de minste met ruim 1 miljoen volgers.

Met Find It! leren kinderen in de bovenbouw welke informatie betrouwbaar is, waar ze naast Google nog meer informatie kunnen vinden en hoe ze er vervolgens in hun eigen woorden een werkstuk mee kunnen maken. Met een vleugje anti-fake-news, veel bibliotheek en een flinke dosis digi. Zo worden ze een stuk weerbaarder op het wereldwijde web.

We hebben dit gratis lesmateriaal samen met 23 bibliotheken en het Rijksmuseum gemaakt. Find It! is gratis beschikbaar en staat hier. Of schrijf je hier in voor de wekelijkse gratis Digi-doener en ontvang de Find It! special edition in je mail.

Kom je ook komende vrijdag? Ja, ik meld me aan!