Ga naar de inhoud

Kom in beweging met Expeditie micro:bit!Kom in beweging met Expeditie micro:bit!
Vrijdag 7 december doen 100 scholen in heel Nederland weer mee aan Expeditie micro:bit! Dit jaar is het een wel hele speciale expeditie: de Micro:spelen. En die draaien om digitale vaardigheden en… beweging. Letterlijk, dus dat wordt zweten!

De Micro:spelen zijn 3 gratis lessen in digitale vaardigheden die bij de Digi-Klooikoffer hoort. Hierin zit een micro:bit, een klein robotje met sensoren, lampjes en knopjes dat je met een computer kunt programmeren.

Leerlingen in groep 6/7/8 leren hoe ze de micro:bit kunnen programmeren voor een warming up, piepjestest, sprongenteller, twister, estafette en nog veel meer.

Wist je dat…
• 33 scholen vandaag een gastles krijgen van gastdocenten van Nationale Nederlanden? En dat Nationale Nederlanden 100 scholen heeft voorzien van Digi-klooikoffers?
• 21 scholen een gastles krijgen van andere gastdocenten uit het bedrijfsleven?
• dat 41 scholen de lessen dus zelf gaan geven?
• je via deze link zelf het lesmateriaal kan bekijken en gebruiken?
• er ook een handige website is met tips & tricks?! >>>> www.expeditiemicrobit.nl

… alle basisscholen in Rotterdam een Digi-Klooikoffer kunnen aanvragen van Robeco zodat ze ook de expeditie micro:bit kunnen doen?
… deze expeditie micro:bit niet toevallig in de Hour of Code Week is?

Ook in beweging komen?
Dat kan! Als je Digi-Klooikoffers en computers hebt, kan jouw klas ook de Micro:spelen doen, wanneer je wilt. Geen Digi-Klooikoffer? Vanaf het voorjaar kan je deze weer bestellen bij Conrad.

En minstens net zo leuk: schrijf je in voor de Digi-doener, onze wekelijkse gratis les in digitale vaardigheden voor groep 1 t/m 8 en de brugklas. Compleet met docentenhandleiding, kan zonder computer (!) en zit bomvol digitale vaardigheden en 21st century skills.