Samenwerking FutureNL en SIDN fonds
[col span=”1/1″]
[testimonial image=”https://futurenl.org/wp-content/uploads/2017/02/Icon_FutureNL-1.png” name=”” company=”Stichting FutureNL”]
[/testimonial]
[/col]
Stichting FutureNL en SIDN fonds continueren hun samenwerking om zoveel mogelijk kinderen op de basisschool kennis te laten maken met programmeren. Goed nieuws, helemaal nu de motie om onder meer digitale geletterdheid per 2018 aan het curriculum toe te voegen onlangs brede steun in de Tweede Kamer kreeg. De missie om digitale vaardigeden structureel in de klas te krijgen, komt hiermee een flinke stap dichterbij!
Gratis & kant-en-klaar lesmateriaal
Kant-en-klare lessenreeksen zijn voor leraren een belangrijke basisvoorwaarde om aandacht te besteden aan digitale vaardigheden. Samen met TU Delft ontwikkelde Stichting FutureNL een leerlijn digitale geletterdheid, op basis waarvan lessenreeksen voor groep 1 t/m 8 worden gemaakt. Met steun van SIDN fonds wordt de komende tijd gewerkt aan de realisatie van een website voor deze leerlijn, een eigen YouTube kanaal en de ontwikkeling van nieuwe lessenreeksen. Een mooi voorbeeld is ‘expeditie micro:bit’ waarmee leerlingen vanaf begin schooljaar 2017/2018 aan de slag gaan met een microcomputer en waarvoor scholen zich nu kunnen aanmelden.
Om een zo groot mogelijke impact te realiseren stimuleert SIDN fonds ook samenwerking tussen FutureNL en andere relevante initiatieven. De ontwikkelde lessenreeksen, maar ook andere bruikbare materialen worden door FutureNL verzameld en gratis beschikbaar gesteld.
Alle kinderen digitaal vaardig
Om maximaal te kunnen functioneren in onze snel digitaliserende maatschappij, is Stichting FutureNL van mening dat alle kinderen nu digitale vaardigheden moeten ontwikkelen. Ook SIDN fonds, waarvan één van de doelstellingen is om (met name) kinderen kernvaardigheden bij te brengen om zich vrij en veilig op internet te kunnen bewegen, onderschrijft deze missie. Na een succesvol samenwerkingsproject tussen SIDN fonds en Stichting CodeUur (nu Stichting FutureNL) dat in 2015 van start ging, zijn inmiddels al bijna 75.000 kinderen bereikt. Deze lijn willen we doorzetten!
Meer weten?
Ben je nieuwsgierig naar het lesmateriaal of wil je je school opgeven voor expeditie micro:bit? Kijk dan gauw op deze pagina. Meer weten over het samenwerkingsproject tussen SIDN fonds en Stichting FutureNL? Bekijk de projectpagina van SIDN fonds met meer informatie.