Logo FutureNL

12 leerkrachten

Bij een groep van minimaal 12 leerkrachten komen we bij jou op school!

2 uur

In 2 uur leer je de basis van digitale geletterdheid.

+2500 leerkrachten

Meer dan 2500 leerkrachten gingen je voor.

De makkelijkste manier om aan de slag te gaan met digitale geletterdheid!

 • Het is en blijft kosteloos
  Stichting FutureNL ontvangt donaties en subsidies, waardoor al het aanbod gratis is, en blijft, voor scholen en leerkrachten/docenten.
 • Schat aan lesmateriaal
  Op ons platform hebben wij al het kwalitatief goede en gratis online lesmateriaal over digitale geletterdheid verzameld. Kant-en-klaar met slides, werkblad en docentenhandleiding.
 • Professionaliseringstraject
  Naast de workshop van 2 uur, is het ook mogelijk om een professionaliseringstraject aan te vragen. Dit zijn 4 workshops van elk 2 uur, waarin dieper wordt ingegaan op digitale geletterdheid en de toepassing binnen jouw school.
 • Ervaren trainers
  Onze trainers hebben jarenlange ervaring in het onderwijs of in de ICT. Zij kunnen jou helpen met vragen over hoe je digitale geletterdheid toepast in jouw school.
 • Meer info?
  Mail naar info@futurenl.org

Veelgestelde vragen

De workshop kan worden aangevraagd door mensen werkzaam in het PO, onderbouw VO en PABO.

Ja, de workshop is en blijft gratis.

We hebben vier verschillende workshops: een kennismakingsworkshop digitale geletterdheid voor PO leerkrachten/ICT-coordinatoren, één voor onderbouw VO docenten en één voor PABO-docenten. Daarnaast bieden we een professionaliseringstraject digitale geletterdheid aan voor PO leerkrachten.

Ja, dat kan. Als de school al werkt met bepaalde materialen, zoals de Beebot of de micro:bit, kunnen we daar extra aandacht aan besteden. Geef het aan bij je aanmelding, dan houden we hier rekening mee.

Onze workshops zijn bedoeld voor leerkrachten, ICT-coordinatoren of docenten met beginnersniveau op het gebied van digitale geletterdheid. Je hoeft zeker nog geen ster te zijn om mee te doen! Tijdens de workshop ga je samen aan de slag en leer je van elkaar.

Nadat je via het formulier op onze website een workshop hebt aangevraagd, wordt contact met je opgenomen door ons via de mail. Wij koppelen je vervolgens met één van onze trainers, die bij jullie de workshop kan komen verzorgen.

We gaan samen aan de slag met lesmateriaal van het FutureNL kanaal op LessonUp. Dat is een verzameling van al het goede, gratis, online lesmateriaal over digitale geletterdheid. Dit is gekoppeld aan de leerlijnen digitale geletterdheid die FutureNL heeft ontwikkeld met TU Delft en O2G2, op basis van de leerplankaders van SLO. Verder krijg je de kans om bepaalde materialen uit te proberen, zoals de Digi-Klooikoffer, micro:bit, Ozobot, Bluebot/Beebot, Robo Wunderkind, Bloxels, Makey Makey, Dash, mBot en Codey Rocky. Zo kun je goed bepalen wat waardevol zou zijn voor jouw school en waar je zelf verder mee aan de slag wil.

Jazeker, al het lesmateriaal wat gebruikt wordt, is gratis beschikbaar. Je hoeft hiervoor ook geen account aan te maken.