Stappenplan Digi-doener lessen zoeken op LessonUp

Onze Digi-doener lessen worden wekelijks op ons platform op LessonUp geplaatst. Inmiddels bestaan er al meer dan 100 Digi-doeners, en is het daarom ook makkelijk om de weg kwijt te raken in deze grote verzameling aan lessen. In het onderstaande stappenplan geven wij tips en zetten wij de mogelijke filters op een rijtje zodat jij zonder moeite de les vindt waar je naar op zoek bent. 

STAP 1 | Klik op 'Zoeken' in de onderste balk

Om naar lessen te zoeken die alleen op ons kanaal voor komen klik je op ‘Zoeken’ in de onderste balk. Met de zoekfunctie in de bovenste balk wordt er binnen lessen gezocht die op alle kanalen op LessonUp te vinden zijn. 

STAP 2 | Typ 'digi-doener' in de zoekbalk en klik op 'zoek'

Zo maak je alvast een selectie om alleen Digi-doener lessen in jouw resultaten te zien. 

STAP 3 | Maak gebruik van verschillende filters in de zijbalk

Kies op welk schooltype je les geeft en voor welk leerjaar/niveau je staat. Vervolgens kun je lessen selecteren op vak en/of op thema. Digi-doener lessen zijn gekoppeld aan kernvakken en aan verschillende thema’s. 

School type

Geef je les in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of op de Pabo (= schooltype ‘HBO’)?

Leerjaar / Niveau

Als je les geeft in het basisonderwijs kun je een keuze maken tussen de verschillende leerjaren. Als je les geeft in het voortgezet onderwijs maak je gebruik van het filter ‘Niveau’. 

Vak

Klik hier voor een overzicht van de kernvakken in het basisonderwijs. Of hier voor een overzicht van de kernvakken in het voortgezet onderwijs. 

Label

Deze filter gebruik je om lessen te selecteren op thema of op lessen die zonder of met computer te geven zijn. 

Ben jij op zoek naar een thema die hier niet tussen staat? Laat het ons weten!
Stuur een mail naar info@futurenl.org.