Kom in beweging met Expeditie micro:bit!

Stichting FutureNL
Kom in beweging met Expeditie micro:bit!
Vrijdag 7 december doen 100 scholen in heel Nederland weer mee aan Expeditie micro:bit! Dit jaar is het een wel hele speciale expeditie: de Micro:spelen. En die draaien om digitale vaardigheden en… beweging. Letterlijk, dus dat wordt zweten!

De Micro:spelen zijn 3 gratis lessen in digitale vaardigheden die bij de Digi-Klooikoffer hoort. Hierin zit een micro:bit, een klein robotje met sensoren, lampjes en knopjes dat je met een computer kunt programmeren.

Leerlingen in groep 6/7/8 leren hoe ze de micro:bit kunnen programmeren voor een warming up, piepjestest, sprongenteller, twister, estafette en nog veel meer.

Wist je dat…
• 33 scholen vandaag een gastles krijgen van gastdocenten van Nationale Nederlanden? En dat Nationale Nederlanden 100 scholen heeft voorzien van Digi-klooikoffers?
• 21 scholen een gastles krijgen van andere gastdocenten uit het bedrijfsleven?
• dat 41 scholen de lessen dus zelf gaan geven?
• je via deze link zelf het lesmateriaal kan bekijken en gebruiken?
• er ook een handige website is met tips & tricks?! >>>> www.expeditiemicrobit.nl

… alle basisscholen in Rotterdam een Digi-Klooikoffer kunnen aanvragen van Robeco zodat ze ook de expeditie micro:bit kunnen doen?
… deze expeditie micro:bit niet toevallig in de Hour of Code Week is?

Ook in beweging komen?
Dat kan! Als je Digi-Klooikoffers en computers hebt, kan jouw klas ook de Micro:spelen doen, wanneer je wilt. Geen Digi-Klooikoffer? Vanaf het voorjaar kan je deze weer bestellen bij Conrad.

En minstens net zo leuk: schrijf je in voor de Digi-doener, onze wekelijkse gratis les in digitale vaardigheden voor groep 1 t/m 8 en de brugklas. Compleet met docentenhandleiding, kan zonder computer (!) en zit bomvol digitale vaardigheden en 21st century skills.

6 Amsterdamse scholen in wijken met achterstand krijgen digi-les

Stichting FutureNL


6 Amsterdamse scholen in wijken met achterstand krijgen digi-les

6 scholen in Amsterdamse wijken met sociaaleconomische achterstand krijgen in november les in digitale vaardigheden van gastdocenten uit het bedrijfsleven. Kinderen in groep 5/6 leren hoe leuk het is om in plaats van te consumeren juist zelf iets te programmeren!

FutureNL & JINC
Non-profitorganisaties FutureNL en JINC hebben hiervoor de handen ineengeslagen. FutureNL brengt digitale vaardigheden écht in de klas. Want wat leerlingen later ook willen worden, ze moeten digitaal vaardig zijn. JINC zet zich in voor kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand. Zij krijgen later vaak te maken met kansenongelijkheid en kunnen ook op digitaal gebied een extra steuntje in de rug goed gebruiken.

Gastdocenten uit bedrijfsleven
2 van de 4 lessen worden gegeven door ICT-specialisten van bedrijven als IBM, KPMG en Computer Futures. Zij willen hun kennis graag overdragen en kinderen enthousiast maken voor hun werk. In de ICT-sector bestaat immers een groot tekort aan werknemers. Dus: we bereiden kinderen voor op een goede toekomst en pakken tegelijkertijd de mismatch op de arbeidsmarkt aan.

Voor de redactie
Meer weten? Neem contact op met Ronilla Snellen, co-founder FutureNL, 06 53 44 98 45, of Marieke Kremer van JINC, 06 41 41 08 40.

Wat volwassenen kunnen leren van YouTuber Furtjuh

Jenya Krul
Jenya Krul Programma manager FutureNL


Yes, na weken keihard werken is het zo ver: vandaag lanceren we ons nieuwe gratis lesmateriaal Rights Now dat we hebben gemaakt samen met Unicef en… YouTuber Furtjuh!

Kinderen leren welke lastige dingen ze kunnen tegenkomen in de digitale wereld. Samen met de superpopulaire YouTuber Furtjuh (500.000 volgers!) gaan ze een vlog maken en komen zo op voor hun eigen kinderrechten.

Lastige dingen in de digitale wereld, die kom ik natuurlijk ook tegen. Appjes, social media, e-mail, pirvacy, hoe houden we ons leven in balans met al die schermpjes om ons heen? Voor mij een dagelijkse uitdaging!

Wat ik van Furtjuh – en Unicef – heb geleerd is: wees jezelf. Kies bewust wat je wel en niet online deelt of doet. Juist als je lastige dingen tegenkomt in de digitale wereld, vraag jezelf dan af: wat vind ik hier eigenlijk van?!?

Dus geef jezelf en je klas een cadeautje, schrijf je right now in voor Rights Now!
Zeker als je een goodybag ter waarde van € 400 wilt winnen, samengesteld door mister Furtjuh himself 🙂 Veel plezier!

Nieuw lesmateriaal Rights now met Furtjuh!

Stichting FutureNLHalloi! Nieuw lesmateriaal Rights Now met YouTuber Furtjuh bijna klaar!

Halloi! Dit zegt YouTuber Rutger Vink, bekend als Furtjuh, dus mogen wij het ook. Want… we hebben samen met Furtjuh én Unicef het nieuwe lesmateriaal Rights Now gemaakt!

Kinderen leren alles over lastige situaties die ze in de digitale wereld kunnen tegenkomen. Daar gaan ze over vloggen en zo komen ze op voor hun eigen kinderrechten. Deze coole lessen voor groep 6 t/m 8 lanceren we vanaf 12 oktober 5 weken lang in onze Digi-doener. En het beste vlog maakt kans op coole prijzen zoals een goodybag t.w.v. €400 samengesteld door mister Furtjuh himself.

Dus!
Schrijf je right now in voor de Digi-doener en ontvang vanaf vrijdag 12 oktober de special edition Rights Now.
En doe alvast de voorbereidende missie voor de MediaMasters

Stem op ons voor de enige echte Computable Award!

Stichting FutureNLStem op ons voor de enige echte Computable Award!

Yes! We zitten bij de laatste 5 voor beste ICT-project van het Jaar in het Onderwijs! Met expeditie micro:bit om precies te zijn, een klein computertje waarmee kinderen leren programmeren. In totaal hebben 474 scholen en 45.000 leerlingen aan het project meegedaan.
Zo leren kinderen dat ze niet alleen een consument zijn, maar ook echte makers. Ons doel: alle kinderen digitaal vaardig. Voor de wereld van nu en de wereld van later.

Stemmen kan HIER.

Hoe werkt het stemmen?
1. Laat je emailadres achter.
2. De nieuwsbrief aanmelding hoef je niet aan te vinken.
3. Je ontvangt op het opgegeven e-mailadres een unieke stemlink.
4. Via deze link kun je stemmen op FutureNL.
5. Ennuh, je hoeft niet voor elke categorie op iemand te stemmen, gewoon eventjes scrollen naar ‘ICT-project van het Jaar in het Onderwijs’ en op ons stemmen en klaar ben je!

500 kids die in ArenA met Minecraft een plein bouwen? Kwestie van doen!

Stichting FutureNL500 kinderen uit Amsterdam Zuidoost hebben zaterdagochtend 23 juni tussen het swingen met Vinchenzo en Keizer door in Minecraft een duurzaam en leefbaar Hoekenrodeplein ontworpen. Het beste ontwerp krijgt een plekje in het echte plein. Dank aan alle kids die keihard hebben gewerkt op de middenstip van de Johan Cruijff ArenA, You Make The City! En natuurlijk dank aan alle sponsoren en gastdocenten, dankzij jullie inzet, eh voorzet, konden 500 kinderen scoren!

Iets met digitale geletterdheid…Hoe? De Digi-doener!

Iets met digitale geletterdheid…hoe? De Digi-doener samen met Albert Heijn spaaractie Tech is té gek!

Jenya Krul
Jenya Krul Programma manager FutureNL

Iets met digitale geletterdheid…hoe?
Het is het einde van de donderdagmiddag en we sluiten de vergadering bijna af. Het laatste agendapunt komt aan bod: digitale geletterdheid op onze school. De urgentie van het aanbieden van digitale vaardigheden is wel duidelijk. In veel beroepen van nu is het hebben van digitale vaardigheden al een must en in de toekomst neemt dit alleen maar toe. Als we de kinderen optimaal willen voorbereiden op de toekomst kunnen we als school niet achterblijven.
Daarentegen geven veel collega’s aan dat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Er is al zo weinig tijd waarin veel moet gebeuren en programmeren kunnen wij helemaal niet. En ik herken het…

Door de bomen het bos niet meer zien
Eenmaal thuis zoekend op internet naar lesmateriaal rondom digitale vaardigheden zakt de moed mij in de schoenen. Er lijkt op het eerste gezicht veel te zijn, maar hoe maak ik een keuze in wat ik ga doen? Hoe breng ik hier continuiteit in aan? Begin ik met computational thinking? Of toch met ICT-basisvaardigheden? Of zou mediawijsheid of informatievaardigheden toch een betere start zijn? De vraag of ik zelf eigenlijk wel over voldoende vaardigheden beschik om de lessen te kunnen geven maakt dat ik het benauwd krijg. Help!

Handige leerlijnen en gratis lesmateriaal
Herkenbaar? Dit zijn een paar herinneringen van mij als oud-leerkracht in het basisonderwijs. Digitale geletterdheid is een nieuw domein waar nog veel ontwikkelingen in plaats vinden. Als leerkracht dus best lastig om zonder (voldoende) kennis keuzes te maken in activiteiten en kwaliteit van lesmateriaal. Hoe handig zou het zijn als je als leerkracht daarin wordt ondersteund met ruimte voor eigen creativiteit?

Momenteel werk ik als programma manager voor Stichting FutureNL met als missie alle kinderen digitaal vaardig maken met oog op een positief toekomstperspectief. Door leerkrachten te ondersteunen in het aanbieden van digitale vaardigheden en hen te faciliteren met lesmateriaal wil FutureNL bijdragen aan de integratie van digitale geletterdheid in de klas. Zo hebben we op ons LessonUp kanaal vier handige leerlijnen staan en een overzicht van al het gratis lesmateriaal in Nederland eraan gekoppeld.

De Digi-doener: Iedere week een digi-les!
Als aanvulling op de leerlijnen en het bestaande lesmateriaal starten we begin juni met de Digi-doener! De Digi-doener is een wekelijkse nieuwe les voor groep 6 t/m 8 met digitale doe-dingen. Zoals een hologram op je telefoon toveren. Of met origami iets vouwen, zoals NASA doet om dingen zo klein mogelijk de ruimte in te sturen. Supergeschikt voor 1 lesuur Natuur & Techniek die je als leerkracht in 15 minuten voorbereid. Een handige docentenhandleiding, een digi-les en een werkblad voor de leerlingen staan iedere week voor je klaar.

Albert Heijn spaaractie: Tech is té gek!
Bij de Albert Heijn spaaractie ‘Tech is té gek!’ hebben we bij 15 toffe techie-kaartjes lesmateriaal gemaakt! De lessen voor groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8 geven meer verdieping rondom computational thinking, natuur en techniek! HANDIG! Bekijk de lessen direct!

Kwestie van doen
Het aanbieden van digitale vaardigheden is ook een kwestie van doen. Samen met de kinderen op avontuur. Dat maakt de Digi-doener nu wel heel makkelijk.
Waar wacht je nog op? Schrijf je in en ontvang iedere week een toffe nieuwe les!

Lesmateriaal Digi-doener van FutureNL bij nieuwe spaaractie Albert Heijn

Stichting FutureNL


PERSBERICHT
Lesmateriaal Digi-doener van FutureNL bij nieuwe spaaractie Albert Heijn

Amsterdam, 29 mei 2018

Vandaag lanceert FutureNL de Digi-doener, een wekelijkse digi-les waarvan de eerste 15 lessen aansluiten op de nieuwe spaaractie ‘Tech is te gek!’ van Albert Heijn en NEMO Science Museum die maandag 4 juni van start gaat. Kinderen kunnen dan vier weken lang 160 Tech-is-te-gek-plaatjes sparen over wetenschap, technologie en robotje Techie. De spaaractie laat kinderen kennismaken met tech en FutureNL grijpt dit moment aan om een boost te geven aan het digi-onderwijs in Nederland.

Digi-doener voor basisscholen
FutureNL heeft op basis van vijftien Tech-plaatjes lessen gemaakt voor groep 3/4, 5/6 en 7/8. Deze vijftien lessen zijn de aftrap van de Digi-doener: een wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen voor groep 6/8. De Digi-doener is gratis beschikbaar op leskanaal LessonUp en perfect voor één lesuur Natuur & Techniek. Ook handig: je hebt de spaarplaatjes er niet bij nodig en meestal ook geen computer.

Digitale vaardigheden maken je creatief
Ronilla Snellen, oprichtster FutureNL: “Momenteel verlaten duizenden kinderen de basischool die niet digitaal vaardig zijn. Dat moet veranderen. Onderwijs in digitale vaardigheden biedt oneindig veel kansen voor de toekomst. En goed digi-onderwijs is gewoon heel tof. Kids leren dat ze niet alleen een consument zijn maar dat ze zelf tech kunnen ontwerpen en beter maken. Daar worden ze creatief en onafhankelijk van. We moeten het ze gunnen om er meer grip op te krijgen dan wijzelf.”

Voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met Ronilla Snellen: +31 6 53 44 98 45, info@ronillasnellen.nl of ga naar www.futurenl.org

Leerlingen bouwen met Minecraft aan Amsterdam Zuid Oost

Stichting FutureNL– PERSBERICHT –
Amsterdam 24 mei 2018

Leerlingen bouwen eigen Minecraft-buurt voor Amsterdam Zuidoost
Minecraft-evenement in de Johan Cruijff ArenA
Op zaterdagochtend 23 juni organiseren Stichting FutureNL en de Johan Cruijff ArenA een Minecraft-evenement voor basisschoolleerlingen tijdens de eerste editie van WeMakeThe.City. Vijfhonderd kinderen uit groep 6, 7 en 8 mogen hun creativiteit loslaten op de toekomst van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Vinchenzo en Keizer zullen tijdens deze bijzondere bijeenkomst een spetterend optreden geven. Ronilla Snellen, Founder FutureNL en Henk van Raan, CIO van de Johan Cruijff ArenA overhandigen na afloop de ontwerpen samen met de kids aan een bestuurder van de gemeente Amsterdam. Dit evenement is onderdeel van het vijfdaagse stadsfestival WeMakeThe.City, dat plaatsvindt van 20 tot en met 24 juni.

Toekomst van Amsterdam Zuidoost
Het populaire computerspel Minecraft vormt het decor voor een innovatieve brainstormsessie met vijfhonderd basisschoolleerlingen (8-12 jaar oud) uit Amsterdam Zuidoost. Op zaterdagochtend 23 juni verzamelen leerlingen van dertig basisscholen uit de wijk rond de middenstip in de Johan Cruijff ArenA. Samen bouwen zij mee aan de toekomst van de stad. Hoe geven zij vorm aan het Hoekenrodeplein bij station Bijlmer-ArenA? Na afloop overhandigen de leerlingen hun beste stadsplannen aan een bestuurder van de gemeente Amsterdam. Stichting FutureNL, de Johan Cruijff ArenA en Stadsdeel Zuidoost willen op deze manier de jonge bewoners van Zuidoost bij hun buurt betrekken zodat ze deze leuker en mooier kunnen maken.

Participatie en educatie
Het Minecraft-event laat kinderen niet alleen meebouwen aan hun eigen buurt en nadenken over wat zij belangrijk vinden, het event is ook een vorm van educatie. Want door spelenderwijs te programmeren doe je vaardigheden op die later van pas komen. Basisscholen van Amsterdam krijgen door deelname aan dit event uitleg en de kans om zelf structureel in de klas aan de slag te gaan met digitale vaardigheden. De initiatiefnemers FutureNL en de Johan Cruijff ArenA willen zo samen met de sponsors – Microsoft, gemeente Amsterdam, Geodan, StartupAmsterdam, KPN, Nuon, Huawei, Ballast Nedam, True en ICP en Accenture – bijdragen aan een eerlijker Amsterdam.

WeMakeThe.City
WeMakeThe.City, het festival dat steden beter maakt, vindt eind juni voor het eerst plaats in Amsterdam en de metropoolregio. Van 20 tot en met 24 juni gaan honderden sprekers met deelnemers in gesprek over de belangrijkste stedelijke vraagstukken over klimaat, veiligheid, betaalbaar wonen, toerisme en gezondheid. Ga het hele weekend lang op visite bij broedplaatsen, maakplaatsen, groene daken, stadsbrouwerijen, moestuinen en 3D-printers. Ga op zoek naar de dieren en planten van de stad, op expedities langs straatkunst, zwerf over de wallen en bezoek een modeshow op het Bos en Lommerplein. Ervaar de stad als levend laboratorium. Doe je mee?

Ronilla Snellen van FutureNL, info@ronillasnellen.nl 06-53449845

Karen Nitschke van Johan Cruijff ArenA, K.Nitschke@johancruijffarena.nl 020-3111348/06-22719442

Voor meer informatie over persactiviteiten op 23 juni kunt u contact opnemen met Marieke Nederhorst van I Care Producties, marieke@icp.nl 06-16114639

Code.Music in Breda!


Janneke Niessen | Raad van advies Stichting FutureNL

15 scholen in Breda, 15 gastdocenten, 3 awards, 4 robots, 400 Micro:Bits, 650 Neopixels, nieuw lesmateriaal, 750 kinderen, muziek, creativiteit, video’s, 3 golden tickets, 1 top DJ (Armin van Buuren), 1x de gaafste behind the scenes, een feest met 40.000 mensen en de leukste artiesten van Nederland; 538 Koningsdag.

Mix alles met elkaar en je hebt Code.Music; een expeditie om met de scholen in Breda aan de slag te gaan met leren programmeren. Wat begon als een klein idee, eindigde in maanden werk, heel veel enthousiaste kinderen en docenten en een prijsuitreiking tijdens 538 Koningsdag met Armin van Buuren, een van de beste DJ’s van de wereld.

Breda
Stichting FutureNL wil digitale vaardigheden structureel in de klas brengen om kinderen van de basisschool zo voor te bereiden op de toekomst. Hiervoor wordt een groot scala aan lesmateriaal ontwikkeld waar docenten in heel Nederland gratis gebruik van kunnen maken. Om docenten kennis te laten maken met de stichting worden acties georganiseerd, waaronder vorig jaar de Expeditie Micro:Bit. Als inwoner van Breda en lid van de Raad van Advies van FutureNL was ik dan ook erg benieuwd hoeveel scholen uit Breda zich hadden aangemeld voor de expeditie: 0. De school van mijn kinderen was al snel enthousiast toen ik ze over de expeditie vertelde maar ik dacht wel meteen: hoe kunnen we alle scholen in Breda mee laten doen. Toen zijn Jody Pietersz en Lijsbeth van Kessel en ik een plan gaan bedenken.

Technologie verandert de wereld razendsnel. 65% van de kinderen die nu op de basisschool zitten zal later een baan hebben die nu nog niet bestaat. Digitale vaardigheden zijn daarbij enorm belangrijk. Het leert kinderen zich op een hele nieuwe manier creatief te uiten en programmeren leert kinderen bijvoorbeeld creatief en logisch te denken. I.p.v. consumeren gaan kinderen creëren. Programmeren leidt kinderen niet op tot programmeur maar draagt bij aan het ontwikkelen van vaardigheden waar ze later in elke beroep profijt van hebben. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen is het van belang dat digitale vaardigheden op school worden geleerd.

Code.Music
Iets want kinderen leuk vinden, wat zowel jongens als meisjes aanspreekt, wat past bij Breda, waren wat ons betreft het meest belangrijk. Dan kom je al snel uit bij muziek. 2 van de top 5 DJ’s uit de wereld komt uit Breda en 5 uit de top 100, Breda heeft een DJ school en een groot aantal muziekfeesten waaronder sinds een aantal jaren 538 Koningsdag. Toen was het plan snel gemaakt: muziek, licht, creativiteit; Code.Music. Samen met een aantal developers zijn we gaan brainstormen over nieuw lesmateriaal dat we zouden kunnen maken met de Micro:Bit. Onze initiële plannen waren nogal groot, we zouden de kinderen hele lichtshows laten programmeren. Allemaal mogelijk maar binnen de tijd en het budget dat we beschikbaar hadden hebben we alles toch maar iets realistischer ingestoken. Die lichtshow kan altijd nog 😉 Het licht is wel gebleven, in de vorm van de Neopixel. Oleksii, een van de developers heeft daar heel leuk lesmateriaal voor gemaakt wat door Josselin in een creatief jasje is gestoken, vergezeld van fantastische illustraties.

Het doel was dat de kinderen uiteindelijk een filmpje zouden maken waarin ze middels een performance met muziek hun programeer skills lieten zien met de Micro:Bit en Neopixel. De combinatie van creativiteit en technologie is enorm krachtig en we wisten zeker dat daar genoeg leuke dingen uit zouden komen. Dan is het natuurlijk wel leuk als je een evenement hebt waar de finale plaats kan vinden, het liefst natuurlijk een muziek evenement en een DJ die de prijzen uit kan reiken. En daar kwam 538 om de hoek.

Toen we 538 benaderen met ons plan waren die meteen heel enthousiast om mee te werken. Ze zagen het als een mooie manier om iets terug te doen voor Breda, waar ze ieder jaar zo gastvrij worden ontvangen. Wat ze voorstelden overtrof onze verwachtingen, de kinderen mochten achter de schermen kijken bij 538 Koningsdag, werden allemaal uitgenodigd voor 538 Koningsdag zelf en ze zouden helpen met het regelen van de DJ die de prijzen uit kon reiken. Deze afsluiting zou de kers op de taart worden!

De helft van de scholen in Breda heeft zich aangemeld voor de expeditie en een klein legertje aan gastdocenten is uitleg gaan geven over het werken met de Micro:Bit en de Neopixel. Het Bredase bedrijf CM was hofleverancier van de gastdocenten. Na de gastlessen zijn de kinderen en docenten allemaal zelf heel enthousiast aan de slag gegaan. De feedback die we kregen was super enthousiast! De kinderen vonden de programmeer lessen geweldig en waren enthousiast aan het brainstormen over het maken van een heel tof filmpje. Een week voor de deadline werden de eerste filmpjes dan ook al opgestuurd. De challenge aangaan met andere scholen, kans maken op een award en hele toffe robots, dat zagen de scholen wel zitten.


Behind the scenes
De dag voor Koningsdag werden we met ruim 50 kinderen welkom geheten bij 538 Koningsdag voor een uniek en exclusief kijkje achter de schermen. Tijdens deze tour konden we goed zien wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een dergelijk groot evenement. Technologie speelt een hele belangrijke rol. Wat was het gaaf! De techniek ruimte, op het podium staan, in de radio studio. De kinderen keken hun ogen uit, en wij trouwens ook. Zoiets maak je niet zomaar mee. We sloten de middag af met het bekendmaken van de top 3, die tijdens Koningsdag worden ontvangen op het VIP deck en daarna backstage een meet en greet hebben met Armin van Buuren en door hem de prijzen uitgereikt krijgen. Waaaaaah! Selfietime 😊 Alle filmpjes waren superleuk, iedereen had op zijn/haar eigen creatieve manier invulling gegeven aan de opdracht. Drones, rookmachines, glow in de dark sticks en natuurlijk de Neopixel en Micro:Bit kwamen voorbij. Helaas konden we maar 3 teams selecteren voor de finale. De felbegeerde golden tickets gingen naar de Wegwijzer, Laurentius en de Zandberg.

538 Koningsdag
En toen was daar DE dag: 538 Koningsdag! Niemand minder dan Armin van Buuren zou de prijzen uit gaan rijken. Nerveus en enthousiast stonden de winnaars van het gouden ticket op het VIP deck. Dat was sowieso al een ervaring om nooit meer te vergeten. En toen backstage. Een plek waar alleen de artiesten mogen komen. Gespannen gezichtjes, nerveuze docenten, trotse ouders. Armin hield een te gekke toespraak (houd deze site in de gaten voor de aftermovie) en noemde iedereen een winnaar. Toen kwam het verlossende woord, de Wegwijzer won de eerste versie van de Code.Music awards! De Zandberg werd 2e en de Laurentius derde. De toegestroomde pers maakte volop foto’s en er was nog even tijd voor selfies met Armin zelf. Toen terug naar het VIP deck waar alle winnaars nog een robot kregen voor de klas. En nu nagenieten en genieten van een mooie Koningsdag. Dank Armin, Dank 538, jullie hebben deze kinderen een onvergetelijke finale bezorgd.

En nu verder!!!!
Na Koningsdag kun je natuurlijk gewoon verder met leren programmeren. Check hier het lesmateriaal van FutureNL en hier wat je ook na school allemaal nog kunt doen.

Volgend jaar weer? En dan groter? En landelijk? Wij zijn voor! Maar nu eerst even een feestje.

Team Code.Music
Jody, Lijsbeth, Janneke

Heel veel dank aan 538, CM, KPN, Van Lanschot Bankiers, Drukkerij Frijters, Unique en Brabant Kennis voor het mede mogelijk maken van Code.Music. Zonder jullie was het niet mogelijk geweest!