Digi-doener

Hij is er! Met de Digi-doener breng je digitale vaardigheden écht in de klas. Supertof en supermakkelijk.

Dit is het
De Digi-doener is een wekelijkse nieuwe les voor groep 6 t/m 8 en de brugklas van het voortgezet onderwijs met digitale doe-dingen. Zoals een hologram op je telefoon toveren. Of met origami iets vouwen, zoals NASA doet om dingen zo klein mogelijk de ruimte in te sturen. Supergeschikt voor 1 lesuur Natuur & Techniek.

De Digi-doener:
Icon_FutureNLis een les in digitale doe-dingen voor groep 6 tot en met 8
Icon_FutureNLis supergeschikt voor 1 lesuur Natuur & Techniek
Icon_FutureNLis 1 lesbrief met digi-les en docentenhandleiding
Icon_FutureNLkrijg je elke week gratis in je mail
Icon_FutureNLbereid je voor in 15 minuutjes
Icon_FutureNLkan (meestal) zonder computers (!)
Icon_FutureNLis een kwestie van doen!

Tech is té gek: de spaaractie van de Albert Heijn
Met de lancering van de Digi-doener hebben we bij de 15 tofste techie-kaartjes van de Albert Heijn supergaaf lesmateriaal gemaakt. Voor groep 3/4, 5/6 en 7/8! Schrijf je nu gratis in en ga direct aan de slag met de lessen!


En dit zijn volgens ons dus de 5 beste lesmakers van NL
Astrid Poot, Felienne Hermans, Jeroen Storm, Lisa Habermehl en Jenya Krul. Zijn we jou vergeten te vragen of vind je dat je absoluut in dit rijtje thuishoort? Goed nieuws! We zijn nog op zoek naar lesmakers die een keer een gastles willen maken voor de Digi-doener. Meedoen? Mail dan naar jenya@futurenl.org

Ohja!
De Digi-doener voldoet aan de kerndoelen SLO (het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling) én sluit aan op leerlijn computational thinking. En hadden we al verteld dat digitale vaardigheden in 2021 in het officiële curriculum komen? Dus als je er nu al mee begint is het straks peanuts voor jou en je klas.


Handig! Een poster voor op de deur van de klas: Wij zijn geen praatjesmakers, maar Digi-doeners! Download de poster hier!