Ga naar de inhoud

Lesmateriaal Digi-doener van FutureNL bij nieuwe spaaractie Albert Heijn


PERSBERICHT
Lesmateriaal Digi-doener van FutureNL bij nieuwe spaaractie Albert Heijn

Amsterdam, 29 mei 2018

Vandaag lanceert FutureNL de Digi-doener, een wekelijkse digi-les waarvan de eerste 15 lessen aansluiten op de nieuwe spaaractie ‘Tech is te gek!’ van Albert Heijn en NEMO Science Museum die maandag 4 juni van start gaat. Kinderen kunnen dan vier weken lang 160 Tech-is-te-gek-plaatjes sparen over wetenschap, technologie en robotje Techie. De spaaractie laat kinderen kennismaken met tech en FutureNL grijpt dit moment aan om een boost te geven aan het digi-onderwijs in Nederland.

Digi-doener voor basisscholen
FutureNL heeft op basis van vijftien Tech-plaatjes lessen gemaakt voor groep 3/4, 5/6 en 7/8. Deze vijftien lessen zijn de aftrap van de Digi-doener: een wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen voor groep 6/8. De Digi-doener is gratis beschikbaar op leskanaal LessonUp en perfect voor één lesuur Natuur & Techniek. Ook handig: je hebt de spaarplaatjes er niet bij nodig en meestal ook geen computer.

Digitale vaardigheden maken je creatief
Ronilla Snellen, oprichtster FutureNL: “Momenteel verlaten duizenden kinderen de basischool die niet digitaal vaardig zijn. Dat moet veranderen. Onderwijs in digitale vaardigheden biedt oneindig veel kansen voor de toekomst. En goed digi-onderwijs is gewoon heel tof. Kids leren dat ze niet alleen een consument zijn maar dat ze zelf tech kunnen ontwerpen en beter maken. Daar worden ze creatief en onafhankelijk van. We moeten het ze gunnen om er meer grip op te krijgen dan wijzelf.”

Voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met Ronilla Snellen: +31 6 53 44 98 45, info@ronillasnellen.nl of ga naar www.futurenl.org